הדירה בה אנחנו מתגוררים היא ללא צל של ספק הנכס החשוב והיקר ביותר שיש לנו. לכן, יש כאלו הממהרים לבטח אותה לפני שתתרחש קטסטרופה של ממש שתשאיר אותנו בלתי מכוסים לחלוטין.
באמצעות מספר פוליסות ביטוח לבתים משותפים תוכלו להיערך לכל תרחיש אפשרי. את הפוליסות יכולים לרכוש ועדי בתים או נציגויות של בתים משותפים, אם כי ברור שהתשלום על הפרמיה וגם על הפעלת הביטוח (במידת הצורך) צריך להיות מחולק בין כל הדיירים של הבית המשותף.
ביטוח מקיף של המבנה
הסיבה היא שביטוחי הדירה מתבוננים בעיקרו של דבר בנכס המבוטח, ובנזקים הקשורים אליו ישירות. כן ייתכן פיצוי מסוים על נזקים כלליים הנגרמים למבנה, יחד עם הדירה, אבל ממש לא לנזקים הנגרמים לחלקים המשותפים בלבד של המבנה: הלובי, חדר המדרגות וכן הלאה. יש פוליסות שמספקות מענה לתכולה המשותפת של דיירי הבניין המשותף, שגם היא נשארת ללא כיסוי בפוליסות הסטנדרטיות (מתקני מיזוג אוויר, גנרטורים, ציוד הסקה וכן הלאה).
ביטוח מקיף של המבנה כרוך אמנם בתשלום, אבל בעת הצורך הוא יביא בהכרח לחיסכון כלכלי משמעותי. אפילו אם מחלקים את הנזקים האלה בין כל דיירי הבית המשותף, נשארים ללא הביטוח עם סכומי כסף גבוהים מאד שיש לשלם על השבת הנזק.הביטוח מעניק כיסוי בסכומי עתק, של מאות אלפי או אפילו מיליוני שקלים, ולכן מספק מענה אופטימלי בעת הצורך. ואפרופו כספים – סעיף חיוני בלא מעט פוליסות לבתים משותפים הוא ביטוח כספי הבית המשותף, עקב אובדן, גניבה או נזק פיזי.
כיום יש גמישות גדולה הרבה יותר מאשר בעבר לסעיף הזה, כשהוא מתווסף לפוליסה בנפרד, לצד פוליסות שכן מספקות את הכיסוי באופן ישיר. בכל מקרה, מומלץ מאד לראות מה ההתייחסות בפוליסה לסוגיית רעידת האדמה.
ביטוח צד ג'
ביטוח חשוב אחר הוא חבות מעבידים, כלומר, ביטוח שמכסה נזקים הנגרמים לעובדי הבית המשותף (מנקים, גננים וכן הלאה) במהלך ובעקבות עבודתם: לא רק בעקבות תאונה אלא גם כתוצאה ממחלה או מפגיעה אחרת. שני הביטוחים האלה משלימים אחד את השני, במידה רבה, ומספקים לדיירי הבית שקט נפשי לאורך זמן. כאשר מוגשת תביעה ונדרש לשלם פיצויים, החשיבות הכלכלית של הביטוחים האלה תהיה מכרעת אפילו יותר.