תפעול בניין

תפעול בניין ותחזוקו באמצעות שירות ועד בית חיצוני

גם אם הייתם שמחים שהבניין בו אתם מתגוררים ינהל ויתפעל את עצמו, ברור שבפועל מצב שכזה אינו אפשרי.

תפעול הבניין אינו מובן מאליו, והוא מצריך מהדיירים לא מעט מאמצים – כפי שתעיד תוכנית העבודה העמוסה של ועד הבית הממוצע בישראל. גם כאשר נעזרים בשירותיה של חברת ניהול ועד בית מקצועית, צריך לשים לב מה בדיוק צריך לכלול השירות שהיא מספקת באופן שוטף או נקודתי.אז מהם הדברים שתפעול בניין לא יכול להיות שלם בלעדיהם? על כך ועוד בכתבה הבאה.

הכל מתחיל מבטיחות

את הסקירה אנחנו מתחילים מפעולות שונות שיבטיחו שהבית שלכם יהיה "מבצר", או לכל הפחות הדבר הכי קרוב לזה. יש פעולות שנחשבות לבסיסיות ובלתי נמנעות במטרה לשפר את הבטיחות במבנה, לדוגמא התקנה של מערכת אינטרקום או שער חשמלי לחנייה. התפעול השוטף יכול להיות דאגה לתקינות המערכות האלה, לצד טיפול מיידי בתקלות בהן, שמן הסתם משבשות את רמת הבטיחות במבנה.בבתים משותפים רבים, בייחוד אלה המוגדרים כיוקרתיים, כוללת השמירה על הביטחון שימוש בשירותי כוח אדם מקצועי – למשל שומרים בלובי.

מערכות ותשתיות הבית

כל בית ודירה בו יכולים להתנהל רק כאשר המערכות והתשתיות שלהם תקינות ועובדות היטב. זו הסיבה שחלק בלתי נפרד מההליך של תפעול הבניין הוא דאגה למערכות אלה, ביניהן חשמל, אינסטלציה, קו, טלפון, מערכות סולריות (דודי שמש) וכן הלאה. הבית הממוצע יצטייד במערכות אלה בשלבי ההקמה שלו, אך כמו במקרה הקודם – גם כאן נדרשים טיפולים נקודתיים, פעולות תחזוקה שוטפות ובקרה על המערכות. בחלק מהמקרים מדובר במערכות שמצריכות מעצם ההגדרה שלהן ביקורת תקופתית, כשהדוגמא המובהקת לכך היא כמובן המעלית אותה צריך לבדוק לפחות פעם בשנה על ידי חברה מקצועית המוסמכת לכך.לכל אחד מהתחומים האלה יש מומחים הבקיאים בו, אליהם צריך לפנות בעת הצורך. אם נעזרים בשירותי ניהול בתים, אפשר להתמודד עם הקושי הזה, כאשר החברה תעבוד מן הסתם עם אנשי מקצוע בכל תחום ותחום.

היגיינה

הבית המשותף צריך להיות מקום שנעים, וגם בריאותי, להתגורר בו. כאשר דיירי הבניין דואגים כל אחד לדירתו שלו, יש סכנה שהחלקים המשותפים לא יקבלו מענה ראוי. זו הסיבה שתפעול הבניין חייב לכלול פעולות ניקיון והגיינה: ניקיון הלובי, המעלית וחדרי המדרגות, פעולות חיטוי והדברה מפעם לפעם (או כשמזיקים תוקפים את המבנה), עבודות גננות לסביבה החיצונית של המבנה וכן הלאה.תדירות הביצוע של פעולות אלה תלויה במאפייני הבית וברצון של הדיירים, אך ההמלצה הברורה היא לבצע את הפעולות השוטפות אחת לשבוע לפחות. לבתים משותפים הרי יש פוטנציאל לכלוך לא מבוטל.

ההיבט הכספי

תפעול בניין חייב להתבצע תוך מתן תשומת לב ניכרת להיבטים ה"בירוקרטיים" שלו. יש צורך הרי לאסוף את דמי הועד החודשיים מהדיירים, כמו גם לאסוף סכומי כסף שיאפשרו הוצאות שאינן מתוכננות – עבור תיקונים נקודתיים, שיפוצים של השטחים המשותפים וכן הלאה. גם במקרה הזה, אפשר להפוך את התמונה למעט פשוטה יותר באמצעות פנייה לחברת ניהול בתים, שתעשה את זה על פי הספר ובכך תחסוך מהדיירים זמן ומאמצים רבים.

בלי קשר לדרך בה בוחרים, החוק לבתים משותפים בישראל הוא מחייב. נדרש לבצע רישום של כל הוצאה והכנסה, להעניק לדיירים קבלות על התשלום שלהם, להכין מאזנים תקופתיים וכן הלאה.

בדרך זו החיים של דיירי הבית הופכים לפשוטים הרבה יותר, לצד הימנעות מכניסה לבורות מאד לא נעימים: חשבו לדוגמא על מחלוקות שמתפתחות בין הדיירים בסוגיה שלא תועדה ברישומי הבניין באופן מספק.

מעלית שבת

התקנת מעלית שבת לטובת השכנים הדתיים דתיים מחמירים ומסורתיים לא ישתמשו במעלית שאינה מוגדרת כמעלית שבת, המוגדרת כמותאמת למניעת חילול שבת. כל מעלית רגילה ניתנת

לקריאת המאמר »

צרו איתנו קשר